Lauantai 27 päivä Marraskuuta 2021 - Viikko 47

Etusivu Tractor Pulling FTPA Uutiset Kalenteri Säännöt Media Linkit

 
 

KILPAILUKALENTERI - 11.08.2018 - Power Truck Show, Compact Diesel-luokka


« Takaisin

Compact Diesel -vetokoneiden SM-osakilpailu Power Truck Show 2018 -tapahtumassa 10.-11.8.2018! Luvassa on taatusti vauhdikasta menoa, kun jopa 400-hevosvoimaiset Compact Diesel 600 kg -luokan vetokoneet ottavat mittaa toisistaan Bullpro Areenalla. Perjantaina klo 15:15 ajetaan alkuerät, ja voittaja ratkaistaan finaalissa lauantaina klo 15:45 alkaen.

Viivalla nähdään mm. Euroopan TOP3-koneisiin lukeutuva Evelyn ja Juho Linna (GreenTeam CD Pullingteam), sekä sähköisellä moottorinohjauksella ja muuttuvageometrisellä turbolla varustettu Disaster Puller ja Oskari Kivimäki (Motorsport Team Disaster). Teho-painosuhteeltaan nämä "pikku-Prostockit" päihittävät jopa Herlevien Valtrat!

Koneiden maksimipaino on 600 kiloa, ja ulkomuodon tulee olla tunnistettavissa jostakin traktorista. Moottori on rajoitettu tilavuudeltaan maksimissaan 2,5 litraiseksi ja 4-sylinteriseksi. Turboja sallitaan yksi ja polttoaineena käytetään dieseliä. Myös vesiruiskutus on sallittu, eikä kierrosrajoitusta ole. Luokka mahdollistaakin kustannustehokkaan pulling-harrastuksen, tarjoten todellista virittämisen iloa ja kilpailun mielekkyyttä. Suomessa Compact Dieselit kisaavat vasta toista vuottaan, ja kaudella 2018 kilpailee kaikkiaan 5 konetta. Euroopassa koneita on paljon, ja luokassa järjestetään myös EM-kilpailut.