Maanantai 21 päivä Toukokuuta 2018 - Viikko 21

Etusivu Tractor Pulling FTPA Uutiset Kalenteri Säännöt Media Linkit

 
 

TRACTOR PULLING - Luokat


Vakio traktorit, eli Farmi -luokka. Kolmessa eri painoluokassa; 2.5, 6 ja 8 tonnia. Kuten nimikin jo kertoo, ovat luokan traktorit miltei vakiokoneita. Säännöt rajaavat muutokset minimaallisiksi ja tästä syystä luokka tarjoaa edullisen lähtöpohjan pulling harrastukselle.

 

Super Farmi / Sport –luokat ovat uusia tulokkaita pullingissa. Luokat sijoittuvat kustannuksiltaan farmi-luokan ja Pro Stockin välimaastoon. Super farmeissa virittäminen ja moottorin vaihtaminen on sallittua, mutta kierrosrajoituksen ansiosta kustannukset pysyvät kohtuurajoissa. Super Farmissa ajetaan kolmessa painoluokassa; 3 tonniset (max 4 sylinteriä, 5,5 litraa, 3200 kierrosta), 3,6 tonniset (max 6 sylinteriä, 6 litraa ja 3200 kierrosta tai 7 litraa ja 2700 kierrosta) sekä 4,5 tonniset (max 6 sylinteriä, 8,3 litraa, 3200 kierrosta tai max 8 sylinteriä, 9 litraa, 2700 kierrosta).

 

Pro Stock -luokassa sallitaan jo enemmän muutoksia. Se tarjoaa haastetta kun Farmista tai Super Farmista on kerätty tarpeeksi kokemusta. Toki näistä luokista voi siirtyä mihin luokkaan haluaa, mutta Pro Stock dieselmoottoreineen on luonnollinen jatko. Luokassa kilpaillaan 3.5 tonnin painoluokassa. Moottorien tehot lähentelevät huipputraktoreissa jo 2500 hevosvoimaa.

 

 Super Stock -luokka sallii jo huomattavasti vapaamman rakentelun ja muun muassa alkoholin käyttö polttoaineena on sallittua. Moottorin lohkon tulee olla alkuperäinen. Painoluokka on Pron tavoin 3.5 tonnia. Varsinkin metanolikäyttöisten moottorien tehot ovat jopa yli 3 000 hevosvoimaa.


Modified -luokka tunnetaankin jo 'rakennettuina'. Rakentelu on melko vapaata, mutta painoluokittain rajoitetaan moottorien lukumäärää tehopiste -taulukon mukaan. Lisäksi turvallisuusmääräykset ovat tiukat. Painoluokat ovat 950 kiloa eli Mini, 2.5, 3.5 ja 4.0 tonnia. Modified luokka tarjoaa ajoittain melko villejäkin ratkaisuja, esimerkkinä Hollantilainen 950 kilon luokan traktori, jossa on moottorina Rolls-Royce Griffon. Kyseiselle moottorille ilmoitetaan painoksi 950 kiloa. Euroopassa moottorien yhteisteho voi olla liki 10 000 hevosvoimaa. 3.5 ja 4 tonnin luokissa käytetään yleensä viittä V-8 remmiahdettua moottoria tai kolmea v12 moottoria - tehoa noin 6 000 - 9 000 hevosvoimaa.

 

Race Trucks eli Kuorma-auto luokka jossa maksimipaino on 8500 kg mukaan lukien kuljettaja, öljy-, vesi-, ja polttoainetäytöt. Auton ulkoasun tulee olla sama kuin sarjavalmisteisen.Vain dieselpolttoainetta käyttävä moottori sallitaan ja sen tulee olla peräisin sarjavalmisteisesta kuorma-autosta.